FANOR-MAN kft.

Ipari tevékenységek

Ipari szolgáltatások széles palettáját kínáljuk partnereinknek.

Miért érdemes velünk együtt dolgozni?

Amit kínálunk

Gumi, ethanol és műanyag ipari gyártás

A gumi-, ethanol- és műanyagipari
gyártások terén szerzett gyártási
tapasztalattal hátunk mögött kívánjuk
erősíteni Ügyfeleink versenyhelyzetét
az üzleti életben. Saját ismereteink és
szerződött partnereink tudásán
keresztül az automatizálás és a hozzá
kapcsolódó ipari tevékenységek széles
skálájával tudjuk kiszolgálni
Ügyfeleinket.

fanorman csőszerelés

3D nyomtatás

Szolgáltatás portfoliókban megjelenik a
– minta-, és kisszériás termelésében
már elengedhetetlen – 3D nyomtatás
technológiája, valamint a műanyagipar
automatizálásában első helyen szereplő
EoAT robotfej tervezése és kivitelezése.

Robotika

Az összehangolt és vezérelt (PLC)
rendszerek elmaradhatatlan eleme a
robotizálás, legyen szó fröccsöntési
robottechnológiáról, vagy szerelést,
hegesztést végző hat tengelyes
robotokról. Partnereinken keresztül nem
csak a robotok kiválasztásában és
telepítésében, hanem
programozásában és karbantartásában
is próbálunk az Önnek legmegfelelőbb
ajánlatot tenni.

Programozás

Az automatikusan működő
berendezések PLC rendszerének
felépítésében és programozásában is
tudunk Önöknek segíteni

Elektromos és vezérlőszekrények

Az automatizálási funkciók
kiegészítéseként elektromos és vezérlő
szekrények kivitelezését, bekötését és
akár elektromos tervezését is el tudjuk
látni. Biztonságtechnikai elemek
kiválasztásában is állunk ügyfeleink
rendelkezésére.

fanorman villamosszerelés

Kamerarendszerek

Termék-ellenőrzésben szerzett
kamerarendszeres tapasztalatainkkal
állunk Partnereik rendelkezésére, legyen
az egy vagy akár több kamerás termék
vagy jelölés ellenőrző rendszer.

Jelöléstechnika

Az autó-, gyógyszer-, és élelmiszeripari
területeken elkerülhetetlen
jelöléstechnika papír, tintasugaras vagy
lézeres jelölések kiválasztásában és
kivitelezésében is tudunk segíteni
partnereinken keresztül.

Ultrahangos hegesztés

Műanyagipari technológiák
kiegészítéseként ultrahangos
hegesztés kiépítésére, tesztelésére és
beállítására is van lehetőség cégünkön
keresztül.

Megbizhatóság és precizitás

Alvállalkozó partnereinket minden
esetben úgy választjuk meg, hogy
rendelkezzenek az adott feladat
elvégzéséhez szükséges
képzettségekkel és referenciákkal, ami
szavatolja a precizitást és a
megbízhatóságot.

Szolgáltatásaink

Csőszerelési tevékenységet jelenleg kizárólag alvállalkozó partnereinken keresztül áll módunkban kivitelezni.Az ipari technológiai csőszerelés szinte az összes névleges átmérőre és nyomásra vonatkozik. Anyagminőségben a szénacéltól és P-91-es meleg acéltól egészen a rozsdamentes acélig terjed.
Villamos szerelési tevékenységet jelenleg alvállalkozó partnereinken keresztül tudjuk végezni. Villamos szerelési tevékenységünk kiterjed mindennemű elektromos és vezérlő szekrény szerelésére. Technológiai szerelésünk nem korlátozódik csupán a vezérlő szekrények kivitelezésére, hanem a gép vagy berendezés egyéb periféria szereléseit is módunkban áll kivitelezni, mint például biztonsági rendszerek terv alapján történő kivitelezése, érzékelők, hajtások bekötése.
A PLC programozás tevékenységet alvállalkozók bevonásával végezzük. Partnereink Allen Bradley, OMRON és Siemens PLC-k programozásában rendelkeznek referenciákkal. PLC program készítésekor minden esetben megpróbálunk az ügyfél igényeit a legmagasabb színvonalon kielégíteni az igényelt programozási nyelvvel, legyen az szöveges vagy grafikus rendszerű nyelv bármelyike is.
Gépésztervezésben jelenlegi partnereinken keresztül 1-2 fős kis cellák, vagy kisebb automatagyártó berendezések tervezésére és tervezési tanácsadására tudunk fogadni megrendeléseket. Felmerülő igények esetén a tervzsűrin elfogadott kiviteli terv alapján egyedi célgépgyártó kivitelezőt is tudunk ajánlani. Nagyobb gyártóberendezések tervezésére és kivitelezésére jelenleg csak kivitelezői ajánlatot tudunk tenni. Gépésztervezési feladatokat jelenleg Autodesk Inventor, Dassault Systemes Solidworks és Catia programokban tudunk kivitelezni.
Partnereinken keresztül készséggel állunk rendelkezésére robotizációs kivitelezés esetén is. Partnereink nem csak a tervezéseben, beszerzésben és beüzemelésben, hanem oktatásban, programozásban és karbantartásban is az Ön segítségére tudnak lenni. A társvállalkozások az alábbi robot márkákkal tudják kiszolgálni a felmerülő igényeket
Robotfej tervezés terén van tapasztalatunk gyártósori szerelő, illetve műanyag fröccsöntő üzemi robotok robotfejeinek EoAT tervezésében, illetve kivitelezésében. Az EoAT kategórián belül az egyszerű vákuumkorongos robotfejtől a bonyolultabb, akár több beépülő (insert) elemet is szerszámba helyező összetett robotfej tervezéséig állunk az Önök rendelkezésére. A tervezés során eddig már használt és preferált beszállítók lentebb megtalálhatók, de folyamatosan törekszünk újabb beszállítók felkutatására. Nem csak robotfej tervezéssel, de szaktanácsadással, illetve az összeszereléshez szükséges elemek, akár egyedi alkatrészek beszerzésével, legyártásával is állunk Partnereink rendelkezésére.
A modern gyártástechnológia kiemelt pontja a minél hatékonyabb prototípus-, alkatrész-, gyártmány-, és géptervezés és kivitelezés. A tervezés és kivitelezés egyes fázisaiban költséghatékony megoldást jelenthet 3D nyomtatásos teszt darabok gyártása, amivel már korai fázisban javíthatók a tervezési hibák. A 3D nyomtatás ma már sok területen alkalmazható akár szenzortartók, speciális állványok, gyártósori ülékek vagy fröccsöntési robotfejek EoAT kivitelezésénél is. Preferált partnereinken keresztül lehetőség van több féle alapanyag, eljárás és géptípussal történő gyártásra. További szolgáltatásként eddigi tapasztalatainkat felhasználva 3D nyomtatóra tervezett elemek, egyedi alkatrészek teljeskörű tervezését is tudjuk vállani.
A modern gyártástechnológia része már a termékek kamerás ellenőrzésének folyamatba integrálása. Maga a kamera rendszer megjelenhet már a folyamat közbeni minőség ellenőrzésben is épp úgy, mint a folyamat végi ellenőrzésben. A kamera rendszerek fő előnyei a 7/24-es rendelkezésre állás, a megfelelően megtervezett (akár bővíthető) rendszer költséghatékonysága és rövid megtérülési ideje. A kamera rendszerek már nem csak a minőség-ellenőrzés terén, hanem az automatizációban is fontos szerepet tölthetnek be, gondolunk itt a 2D és 3D kamera rendszerekre (Bin Picking), amikkel akár az ömlesztett félkész áruk kirakodása, vagy éppen a kész termékek palettázása is megoldható. Eddigi integrálásból, használatból és programozásból adódó tapasztalataink az alábbi márkákból vannak. Természetesen ezeken a márkákon kívül tudunk segíteni más gyártók termékeinek beszerzésében, integrálásában is. A kamera rendszerek kiegészítéseként partnereinken keresztül rendelkezünk kamerás rendszerek látómező megvilágításához szükséges akár egyedi fényvetők legyártásával is.

A mai modern gyártástechnológia megkerülhetetlen
velejárója a jelöléstechnika. Már nem csak az autóipari
termék beszállítások nélkülözhetetlen része a termékek
nyomon követhetőségének biztosítása miatt, hanem
megjelent elvárásként mind a gyógyszer, mind pedig az
élelmiszeripar valamennyi ágában.
Partnereinken keresztül három fő jelölés típussal tudunk
szolgálni megrendelőink számára. Az egyszerű papír
alapú címkenyomtatástól, a fizikai behatásmentes
tintasugaras jelölésen keresztül, a nyom mentesen
eltávolíthatatlan lézer jelölésig.
A jelöléstechnika kiválasztásánál, beszerzésénél minden
esetben próbáljuk figyelembe venni a Vevőink által akár
már ismert, használt típusok további még
költséghatékonyabb üzemeltetését. Ha erre nincs mód,
abban az esetben is megpróbálunk akár több beszállítói
ajánlattal segíteni a megfelelő új, vagy kiváltó eszköz
kiválasztásában.

A műanyagipar összeszerelő üzemeinek egyik fő berendezése – az oldhatatlan kötések létrehozásában – az ultrahangos hegesztő készülék. Ügyfeleink rendelkezésére állunk ezen készülékek telepítésében, folyamatba integrálásában. Az ultrahangos hegesztés kiegészítéseként prototípusok 3D nyomtatásos, illetve egyedi megmunkálásos szabadon választott alapanyagú hegesztő ülékeinek tervezésében és gyártásában is segítséget tudunk nyújtani.

Kivitelezési lépéseink

Minden ügyfélnél fontos a pontos elvárás meghatározás, hogy a kivitelezés a megfelelő minőségben és elvárási szinten történhessen.

1

Követelmények meghatározása

Minden projekt kezdés legfontosabb lépése, hogy az alapkövetelményeket meghatározzuk. itt van lehetőség a fő funkciók meghatározására, ami alapot ad a tervezés megkezdéséhez

2

Projekttervezés

Ha a követelmények meghatározásra kerültek, ezt követően kezdődhet el a projekttervezés megkezdése, költségtervezés-, időterv készítése

3

Kivitelezés

A kivitelezési fázis csak akkor kerül elkezdésre, ha a költség és időterv elfogadásra kerül

fanorman ipari
fanorman ipari

Lépjen velünk kapcsolatba!